mission impossible?

Dagen till ära tänkte jag laga mina trasiga jeans. Många av er kanske vet hur trasiga mina jeans faktiskt var. Stort hål under hela rumpan i princip. Ändå har jag haft dom några gånger i skolan till mina vänners förvåning. De har skrattat åt mig i trappan. Men nu skulle det bli ändring på det!


Här har vi en före-bild, så ni ska förstå hur håliga dom var. Ursäkta posen men det gick inte på något annat sätt.

Ja, sen satte jag mig då vid symaskinen. Tänkte att "nu feenn ska jag visa dom att jag förtjänade mer än G i syslöjd". Men jag stötte på problem direkt när jag skulle nåla fast en lapp på baksidan. Det slutade iallafall med att mamma sydde mina jeans och att jag stod bredvid och åt kanelbulle och funderade på hur jag ens kunde få G i slöjd. Men nu är dom iallafall hela!



EFTERBILD. Hela. Inte ett spår av något hål. Nu kan jag äntligen börja ha dom på skolan igen utan att folk skrattar åt mig!


/MallaaaaaaanBrallan (mihi)

Måsen med stort M

Tjabba tjena! Jag måste bara berätta om en fiskmås som jag knäppte kort på för några dagar sen. Jag zoomade ganska mycket för att knäppa på en fiskmås långt borta. Hade siktet inställt och fokuserade och allt och skulle bara knäppa själva kortet. Men då kom det en annan fiskmås och ställde sig precis för. Så den kom jättenära kameran (egentligen inte så jättenära för jag hade ju zoomat. Men det kändes som den kom nära). Precis då knäpptet jag kortet. Och det blev faktiskt ett superbra kort! Jag blev chockad men glad för att jag fått ett sånt fint kort på en fiskmås.


här har vi den berömda måsen

over and out
/mallan
(som är hemma nu!)

SOL

Hej!
Idag när solen äntligen visade sig så hade jag och mina crew palnerat en dag på Gullvik. Men såklart så ville inte boysen ligga och steka i solen så de ändrade våra planer och vi åkte till rickards stuga. När jag gick på bryggan påväg till båten så ser jag en äcklig orm ligga på bryggan. Jag blev livrädd sprang därifrån, började skrika. Då skrek alla att det var en plast orm. Men jag trodde inte på det riktigt, men sen sa de åt mig att titta längre fram där det låg en till och då var det tydligen det. Men jag blev så jäkla rädd att jag började skaka och grina.  Efter denna insident åkte matte,ante, rickard, sara och jag båt ut till bergön. Där åkte vi båt, ring, wakebord och vattenskidor. Eller jag och sara åkte bara ring. Det räckte, nu är jag blåslagen på ena knäet och höften för sara landade på mig ett antal gånger. Men mest glad är jag över att alla överlevde. Jag tvivlade faktikskt rätt många gånger på det!

Det var en trevlig dag och jag älskar sommaren och fifan vad jag älskar livet!!!!!!!! ;)


Linnea


rille och sara
         Påväg hem till fastlandet.

HEJ!

Hej gott folk, "vill bara visa att jag lever".

Saker som hänt;
Jag har fyllt 18
Jag har fått finfina pressenter
Jag har jobbat
Jag har köpt en dator (och pappa har köpt wii)
Jag har spelat minigolf.

Och nu ska jag lägga upp en länk på youtube-klipp som ni säkert redan sett, men jag kan inte låta bli det är så fint. Jag vill gråta för att det är så fint. Eller kan man säga att det är fint? Det tycker iaf jag att det är.
Se själva!
HÄR

Adjö!
(förresten jag har bara en vecka kvar att jobba, wiihow!)
/Öbbe

LISALISALISAGRATTIS!

Ännu en snabbgurkemedlem har gått och blivit vuxen idag! Så här är ett inlägg tillägnat bara dig Lisa. Grattis än en gång! Nu får du komma in på, ehm... Framnäs! WIHO! Snacka om värdelös stad när det gäller uteställen, men det är en sak vi kan ta en annan gång. Det finns en massa andra saker du får göra nu som myndig ju! 
Jag hoppas din dag har varit fin, det förtjänar du!


Här har vi Lisa som vi bäst känner henne.


/ Matilda (Ordförande i grattis-kommiten på snabbgurka)

Det var länge sedan!!!

Hej! Nu är jag tillbaka, i alla fall för ikväll!

Min kväll blev lite annorlund än vad jag hade tänkt mig. Efter att ha jobbat hela helgen var jag trött så jag hade tänkt mig en kväll i sängen tittandes på The Hills och äta allt mitt godis och jordbubbar. Men istället har jag rensat 10 liter jordgubbar, det tog liksom mer än 1 timme. Pappa fick en back jordgubbar av Finneröja gubben i fredags och vi hade massa kvar och pappa sa att det skulle bli dåliga till imorgon så jag fick hoppa in som räddaren i nöden. Nu har jag frysen full med smaskiga gubbar som jag ska njuta av i vinter när jag gör mina SMOOTHIES!!!!!

När jag äntligen hade satt mig ner för att äta så klappar jag Mira och jag det första jag gör är att känna en fästing. Usch, det tog en halvtimme att leta reda på fästingplockaren och sedan var det bara att hugga in och sedan bränna upp det äckliga djuret!! Vet någon vad fästingar har för mening?!!

Nu ska jag gå och borsta gaddarna!
Vi hörs imorgon, då får ni se ett bild svep från de senaste 2 veckorna!
Jag förstår att ni längtar.

XOXO
Linnea

HEJ igEN

Hej! Det verkar bara vara jag som skriver här för tillfället. Men jag har inte så mycket annat att göra så... Jag kan ju iallafall berätta för Lisa vilken kamera jag köpte. Den på bilden. Canom powershot g10 heter den. Det är inte en systemkamera men en lite större vanlig digitalkamera, typ. Ja, ni ser ju hur den ser ut.




När vi var och fikade på ett myspyscafé här i Värnamo så knäppte jag kort på äckliga fåglar. Dom invarderade vårt grannbord och åt alla rester som fanns kvar. Det var kul.






Sen har jag även besökt (eller snarare sett) NBV i Värnamo vilket var en upplevelse utöver det vanliga. Jag knäppte kort på skylten också. Men jag zoomade ganska mycket. Ville inte gå för nära. Vågade inte.



Vi badade igår också för första gången. Det var första gångnen det var sol. Men sen började det blixtra och åska och spöregna så vi fick skynda oss hem.



Nu blev det långt och många bilder så ni förstår kanske att jag inte har så mycket annat att göra nu. Hehe. Jaja. Nu ska jag gå och köpa pärlor och göra fler armband.

HEJDÅÅ!
/MALLAN


det regnar

Hejjjjjj! Ja, den svenska sommaren alltså. Man blir ju aldrig klok på den! Vi har tävlat i helgen och det har regnat nästan hela tiden och nu regnar det. Men regn är ganska mysigt ändå. Synd bara att man inte kan sola och så.



Jajaa! Nu fick jag sms att min kamera har kommit. Jag har köpt en ny kamera från NetonNet alltså. Nu ska jag gå och hämta den på posten. Och mamma har också köpt en ny kamera också förresten. Så nu har vi två superkameror. Snacka om att jag ska knäppa kort nu.

HEJDÅÅÅPUSSPUSSS
/malinnnn

ett nytt pagoni!

Ni kan inte fatta vad som hände idag när jag strosade på stan i Värnamo. Jag hittade en pärlaffär! Som pagoni. Fast om jag får säga det själv var den här pärlaffären bättre! De hade mer pärlor och det var snyggare upplagt. Den hette Creativt. Jag köpte pärlor och gummiband och gjorde ett armband. Svart och guld. Jag har varit superglad hela dagen för det armbandet!


såhär såg det ut!

hejdå
/mallan

Fakta

Detta inlägg är till er alla snabbgurkor som klagar över att jag brukar sova en halvtimme när jag kommer hem från skolan.

Tillhör du dem som gillar att toppa tillvaron, kan du kapa en till två timmar i slutet av sömnen och ersätta dem med en tupplur på tjugo minuter under dagen. Det ger i princip lika mycket. Torbjörn Åkerstedt tycker att vi inte tillräckligt uppskattar tuppluren, den är ett effektivt sätt att ta igen förlorad sömn. Men glöm inte att du kan få svårare att somna på kvällen om du tar dig en lur på eftermiddagen och därmed går vinsten upp i rök.

(Torbjörn Åkerstedt är professor i beteende fysiologi vid institutet för psykosocial medicin på Karolinska institutet)

och jag kan lungt meddela er att jag inte tillhör de som har svårt att somna på kvällen.


Nu ska jag sova, godnatt!
Linnea

inte alls förutsägbart

Det här är helgen då nästan alla ungdomar från Övik åker till Sundsvall för Gatufesten. Och vi här i bloggen är ju inte sämre. Vi ska också dit. Dom flesta är nog redan på väg men jag och Jennifer ska ta 15.40-bussen. Det ska bli roligt!

Egentligen är det inte så superbra artister i år. Inte om man räknar med förra året. Men det ska ändå bli superkul! Efter gatufesten ska jag fortsätta söderut på vår årliga semestertripp till farmor i Småland och sedan västkusten. Också ska vi hinna med en massa orienteringstävlingar också. 10 stycken, närmare bestämt. Det blir hektiskt. Men roligt!

HA EN BRA SOMMAR ALLIHOPAAAAAA!


bild från nyänget (som btw verkar vara öviks bästa strand efter testet i öa? heheh hihih)

/Malin


TRÄDET

I förrgår skulle pappa fälla ett superstort träd som står på vår tomt. För några månader sen så gick det liksom sönder när det blåste så pappa var rädd att om han inte tog ner det skulle det ta ner sig själv förr eller senare. Det var superspännande. Jag, Carin och Marcus hjälpte till att stoppa trafiken på båda sidorna av vägen, mamma och en granne drog i ett rep så att trädet skulle åka åt rätt håll. När det föll skrek jag.

Men det slutade bra! Här får ni en bild.


före


efter


Peace /mallan

RSS 2.0