"Ugly Naked Guy" (ett vänner-citat till Malin!)

När jag alldeles nyss tittade ut genom fönstret såg jag min granne gå runt i sitt hus med bara kalsonger. Och han är 50+, eller kanske till och med 60+ (svårt att avgöra, när jag aldrig har sett honom på nära håll) anyhow, det var ingen vacker syn kan jag lova er.

Som sagt tidigare så fick jag ju inte tag på några U2-biljetter, så jag funderar på om man ska ta risken att köpa på blocket eller liknade sidor. Men frågan är om jag vågar... Jag menar, hur vet man om det ens är riktiga biljetter man köper? Priserna för ståplatsbiljetter låg iallafall på 500 till 1700 kr, så det betyder ju att de inte behöver vara så farligt dyra ändå. Men om de är billiga, betyder det då att de inte är äkta? Jag känner till och med folk som har köpt konsertbiljetter på blocket och blivit lurade. Eller ska man kanske åka ner till Göteborg och försöka få tag på biljetter där vid insläppet? Nån som har större konsert-erfarenheter får gärna hjälpa mig och berätta vilket som är bästa sättet!

Nej, nu ska jag gå upp och dra för gardinerna om min granne inte har gått och lagt sig än. Godnatt! / Matilda


alla har väl varit med om en major shampoo explosion

Det behövs inga ord. Tryck bara här. Spola fram till 0.45. Se hela. Skratta.

/Malin

Nu har det gått för långt

TYDA.SE HAR BÖRJAT TA BETALT FÖR SINA TJÄNSTER!!!!!


TydaVIP - nu som betaltjänst

3 mars 2009 -- I dagarna uppgraderades TydaVIP till att bli en betaltjänst. För de flesta kommer Tyda fortfarande att vara gratis att använda vilket betyder att man "klarar sig" på 30 uppslagningar per vecka.

Sen finns det självklart användare med större behov - kanske man använder Tyda i jobbet eller bara väldigt ofta - och då måste sajten vara ett effektivt verktyg. Som VIP-medlem blir den det.


LINNEA


Theese streets have to many names for me

Hör och häpna! Jag sitter just nu och jobbar med the trip. Det började med att jag läste igenom Amandas trip, sen gjorde jag också en the trip-mapp och nu har jag kollat upp alla vaccinationer man måste ta för att åka till Chile och Argentina. Jag är verkligen i ett the trip-flow nu alltså. Vi får se hur långt jag hinner komma innan det här flowet tar slut...

Imorgon är vi lediga, eller vi har arbete som får göras på valfri plats. Men samtidigt är det också tacos på matsedeln imorgon och det vill man ju inte missa. Så Lisa och jag tänker ta oss till skolan bara för att äta. Tacos gör det värt besväret!


/Matilda, mitt i ett the trip-flow.

En livshistoria

Det som jag länge befarade har inträffat. Mina älskade skor har sett sin sista dag. Tänkte här kort dra skornas livshistoria.


Skorna fick besöka skogen redan tidigt i livet.


Skorna har flugit flygplan och varit på flygplatser och fått en hel del avundsjuka blickar.


Skorna har hoppat och alltså tagit många smällar från hård mark.


De har varit på fransk mark. Det var ett stort steg.


Och i slutet av sitt liv fick de besöka havet.


Nu ligger de i soptunnan. Ni som känner mig vet att skorna har betytt mycket för mig. De fick följa med mig in i det sista och till och med när de fick ilskna blickar av lärare och elever stannade de med mig. Men nu är de alltså borta. Nu är mamma glad.

/en sörjande malin


Flourescent Adolescent

Det kan vara så att jag nyss åt den godaste köttfärssåsen jag nånsin har ätit. Jämt när jag ska laga köttfärssås brukar jag experimentera med olika kryddor och ingredienser för att hitta det perfekta receptet. Vanligtvis brukar det inte bli så värst lyckat, men idag så blev det äntligen ett mycket lyckat resultat! Jag tror nämligen att jag har hittat det perfekta receptet som antagligen kommer att gå i arv i min släkt när jag dör. Givetvis tänkter jag inte avslöja de hemliga ingredienserna här. Jag är ledsen, men mitt nya recept är nog för värdefullt för att avslöjas. Det kan dock KANSKE hända att ni får se det, om ni betalar ett pris som är tillräckligt högt. 

Ikväll ska vi på modevisning på gallerian och det är Eve som skjutsar dit. (JA, NI LÄSTE RÄTT!)  Hon har ju tagit körkortet idag och vi är alla så stolta över henne.   

Klart slut från Chef Matilda!

(Med "Chef" menar jag inte att jag är någon slags ledare. Jag syftar på det engelska ordet som betyder kock.)


EVELINE

GRATTIS TILL KÖRKORTET FFS!!!!
Jag ser framemot kvällens åktur.

Eveline och jag för 1,5 år sedan!!


Till Eve

Här är ett inlägg tillägnat bara dig Eveline. Jag skulle vilja å mina egna och mina bloggkamraters vägnar, gratulera på artonårsdagen! Hoppas du har haft en fin dag.



/Matilda

Not so bad after all

HEJJ!

Idag missade jag bussen. Det var mitt straff för att jag stannat bussen i sista minuten flera gånger den senaste veckan. Jag kände att jag nästan förtjänade straffet så jag blev inte så ledsen. Jag satte mig på bussbänken och tänkte över mitt liv i några minuter.

Det var även en annan som missade bussen. Och helt plötsligt kommer hennes kompis och hämtar henne, och frågar om jag också vill åka med. Jag ba: JAA TACK. Så det hela slutade med att jag fick skjuts till skolan (=sparade pengar) och ändå kom jag inte för sent.

Måste vara som ett tecken att jag ska fortsätta komma precis i tid till bussen och psyka busschaufförerna lite.

/Mallan

Rakt i ansiktet!

KAN SNÖN BARA TA OCH FÖRSVINNA, KANSKE!? Just när man hade som störst hopp om att det inte skulle bli någon mer snö eller vinter, vad får man? Jo, 12 minusgrader och snö. Bara så där, rakt i ansiktet liksom. Och att Amanda nu har lämnat landet för Tanzania och Zanzibar får mig ju inte direkt på bättre humör heller.

Förutom vädret så har dagen varit ganska bra. Vi slutade tidigt så det blev fika på Lundbergs och efter det PAGONI! Jag köpte lite mer grejer och gjorde två till armband när jag kom hem. Vi har det ganska lugnt på läxfronten nu faktiskt och det känns skönt. Fast man har ju såklart the trip hängandes på ens axlar som en tung börda. Men jag tror bestämt att jag inte är mentalt förberedd för att ta tag i det nu. Det får bli en annan dag.

Kvällens planer ser ut så här:

22:00 My name is Earl
22:30 My name is Earl
23:00 Scrubs
23:30 Scrubs
- Love it!!!


Bilden får symbolisera min längtan efter sommar.

/Matilda

Who's house?

Jag har inte gjort mycket vettigt idag. Jag hade tänkt göra en massa läxa, bland annat börja med the trip, men så blev inte fallet. Jag fastnade i MTV's Run's house-maraton som har gått under helgen. Run's house är för övrigt, enligt mig den bästa kändis-realityserien. Amanda däremot är mer för Hogan knows best. Vi har haft diskussioner om det under dagen och jag kan inte förstå hur hon kan gilla Hogan knows best mer. Det är ju bara så smaklöst liksom. Run's house, däremot är så mycket coolare.

 
Dessutom är Rev Run mycket bättre än Hulk Hogan. Jag menar, vad är coolast att vara, rap/hiphop-artist eller typ pensionerad wrestling-stjärna? Svaret är ju ganska uppenbart...

/Matilda

Pinsamt

Min familj var på födelsedagskalas ikväll hos nära vänner till familjen som heter Benny och Anna. Och när klockan var 21:30 så gick Anna runt i lägenheten och släckte alla lampor, för enligt henne var det ikväll det var Earth Hour. Jag var inte riktigt säker på när det var och jag tyckte det var konstigt att det inte hade varit mer prat om det under dagen och att det heller inte verkade vara någon annan i stan som skulle gå med och släcka. Men jag reflekterade inte mer över det och tänkte att om hon sa att det var ikväll så var det nog det. Så vi satt där med levande ljus och ingen ström.

Efter kanske en halvtimme gick jag till Linnéa, där även Malin och Carin var. Det första jag gjorde var att berätta om hur duktiga vi hade varit som hade suttit där utan ström och med levande ljus och allt. Då skrattade de och berättade att det är nästa lördag det är Earth Hour. Och inte nog med det, vi hade till och med fel på tiden. Jag kollade upp det nu och det är visst 20:30.

Det känns ganska pinsamt så här efteråt att jag inte har bättre koll och att dessutom åtta vuxna människor inte visste bättre. När jag tänkte ringa och säga till dem att det var fel dag hindrade Linnéa mig (hennes föräldrar var också där) för hon tyckte att de kunde få sitta där ovetandes i mörkret - det ska dom ha! HEHEHEEH. (Observera det ondskefulla skrattet.)

Sleep tight, my friends! / Matilda


Robinson

Hallå! Jag sitter och kollar på Robinson. Det är ett bra pogram och det är så kul att det har börjat igen! Men jag kommer på mig själv sitta alldeles spänd framför tvn när jag ser alla djur. Seriöst, att vara där skulle jag aldrig palla. Fy fan, jag fattar inte att man kan anmäla sig dit frivilligt. Hellre skulle jag dööööööööö

Men jag har en idé. Jag tycker att vi anmäler Thomas Nordell. Han skulle vara som klippt och skuren för detta. Dessutom så verkar detta passa lärare, för redan nu har jag sett 3 lärare som är med i år.
Are you with meeeeeeeeeeee?

Linnea

rösten - the voice - la voix

HEJ! Sen jag hörde låten som vann mellobello har jag undrat vad hon sjunger. Och eftersom jag är så himla bra på franska så tänkte jag ta reda på vad hon sjunger och även dela det med er. Det hon sjunger är:

Je t'aime, amour, quand j'entends la voix

vilket betyder (och detta har jag faktiskt översatt ur min egen hjärna och ej ur google translate)

Jag älskar dig, älskling, när jag hör din röst

Så denna operalåt är alltså en helt vanlig kärlekslåt! Det kunde man ju inte tro!


(hon ser arg ut... det var det ögonblicket jag försökte printa faktiskt)

Tack för mig.
/Malin


Accesorize me!

Jag gick in en sväng på allas vår älskade butik Pagoni idag. Och som vanligt kändes det som att jag skulle kunna gå runt och titta där i en timme. Jag köpte iallafall lite saker för jag ville göra ett armband. Pagoni är ju liksom ett bra budgetalternativ när man känner för nya smycken så här precis innan man ska få studiebidraget och har gjort av med förra månadens bidrag. 



Det blev iallafall ett armband och ett halsband. Nyckeln på halsbandet hade jag tänkt ha på armbandet också, men jag satte det på en silverkedja jag hade hemma istället. Om man inte räknar med silverkedjan så gick allt på ca. 25 kr.

Och jag ber om ursäkt för lite dålig kvalitet på bilderna, men min kamera fungerar inte riktigt som den ska. Vilket inte är så konstigt när vårt hus är ungefär stället dit tekniska prylar kommer för att dö... Men det är en annan sak som jag kan berätta om för er en annan gång. Ha en trevlig kväll allihopa! / Matilda

Thursday, never looking back

Det har blivit dåligt med uppdatering här på senaste tiden. Så jag skulle vilja be om ursäkt och säga att det ska bli ändring på det framöver till er, våra 150000 dagliga besökare.

Idag är det torsdag och jag gillar torsdagar. För det första så är det liksom på torsdag man verkligen brukar känna att helgen snart kommer. Och sen så brukar det nästan alltid vara den enda vardagen (förutom fredag) då hela familjen brukar äta middag tillsammans och då vi äter något gott. Det kan bero på att det är mamma som brukar laga maten då. Det är en så skön känsla på torsdagskvällarna i min familj, det är nästan som att man firar att det är helg snart. Det känns som ett speciellt tillfälle, typ högtidligt, haha! Just nu sitter jag och väntar på att mamma ska ropa att det är mat. Kyckling med strips står på menyn. MUMS!!!

 / Matilda

Underbara


<3

Linnea

party!

Vi leker i 326 nu. Men vi är klara med våra patienter så nu blir det fest.

Eveline: Varför blir det fest?
Anton: För att dom har överlevt !??!?!
Eveline: Jaha.

HIHI.





Såhär ser partyt ut:



/mmmmmmmmalle

Lite kul på jobbet

Hallå! Igår när jag kom till jobbet möttes jag av den roligaste överraskningen på ett år, nu undrar ni nog vad det var. Det ska jag berätta för er, GB har fått in säsongens nya glassar!


Det var väldigt trevlig för då hade jag något som lyste upp min dag, någonting jag kunde längta till. I lördag åt jag Ben & Jerrys nya glass som har kommit till GB. Det var som 2 Subway kakor och i mitten av dem var det glass. Den var rätt god, men den var inte värd 25 spänn om man säger så. Man lessnade på den rätt fort.


Idag åt jag en av Magnums nya glassar. Temptation Choklad. Det var hur god som helst. Det var choklad överdrag och sedan var det choklad glass i men vita choklad bitar och riven choklad. Den var verkligen en fullträff! Men jag måste klaga lite, den kostar nu 22 kronor och alla Magnumglassarna har blivit mindre, mkt mindre.


Det var ungefär det roliga som har hänt idag. Klart slut från glassexperten Linnea


mina älsklingar

Efter cirka fem minuter har jag kommit fram till att tyda.se och lonelyplanet.com är världens bästa hemsidor och jag älskar dem så mycket. Dessutom älskar jag att word rättar gramatiska fel. Tänk att göra den här uppgiften för 50 år sedan och för hand. Man baaah ååh jag råkade glömma två meningar där på 37:e sidan, bäst jag skriver om det från början. Nä usch, jag älskar datorer.

Adios.
/mmmmmmmmmmalin


ÄNTLIGEN

Jag ber om ursäkt för att vi inte har uppdaterat på en hel dag! Verkligen helt oacceptabelt och jag förstår om ni är besvikna/ledsna/arga.


Jag har kommit hem från den supersupersuperdryga söndagsträningen nyss, vi sprang två timmar och jag höll på att dö på slutet faktiskt, jag började gå i sista backen och då kände jag att mina höfter typ var avdomnade, kom tillbaka till klubbstugan, slängde mig över trappräcket och stod där i fem min och andades. Jag älskar luft. 

Nu känner jag att jag iallafall kan stanna inne resten av dagen. Jag tog nyss jag mitt förnuft till fånga och öppnade min The trip-mapp. Nu måste jag verkligen börja känner jag. Söndagar = the trip-dag from now on.


titta vad fint och organiserat!!!!

hejdå.
/mallan


Fredag den 13 (två månader i rad, snacka om otursår!)

Jag är så otroligt arg just nu! Det är så irritetrande med folk som köper upp alla biljetter till en konsert för att senare kunna sälja dem för dubbla priset, om inte mer. Jag har hela dagen gjort allt jag har kunnat för att få tag på två biljetter till en av Sverigekonserterna på U2's 360° TOUR men det är tydligen näst intill omöjligt. Istället för att riktiga U2-fans ska få chans att köpa biljetten till det vanliga priset, så ska folk som antagligen inte bryr sig ett dugg om U2 få möjligheten. Varför kan man inte göra något åt det här? Som att till exempel skriva dit namn och personnummer för köparen på biljetten och sen när man ska gå in på konserten så måste man visa leg. Då skulle det ju inte fungera att sälja biljetten i andra hand. Visserligen är det ju inte den enda anledningen till att det blir slutsållt så otroligt snabbt, men jag tror iallafall att det skulle vara lite lättare att få tag på biljetter om det inte skedde. 

Just nu känns det inte så kul att betala mer än dubbla priset, men om jag inte får tag på billigare biljett så kommer jag nog vara beredd på att göra det. Så mycket gillar jag U2, jag undrar om folket som köper biljetterna för att sedan sälja dem bryr sig lika mycket om U2... En sak är iallafall säker, att jag HATAR dem som gör det!!!

/Matilda

Good work IC2!

Det kanske är lite sent, men jag skulle vilja passa på att berömma alla mina fina klassamrater för ett kanonjobb med modevisningen! Det blev ju verkligen succé och bättre än vad vi alla hade vågat hoppas på. Även fast vi antagligen aldrig har bråkat och tjafsat med varandra så mycket som vi har gjort under tiden vi har jobbat med modevisningen, så har vi nog fått bättre sammanhållnig än innan. Det bästa var efteråt när allt var klart och hade gått bra och vi kunde pusta ut och känna oss nöjda. Det kändes inte ens jobbigt att städa aulan och ljushallen. Eller jo, men vi var ändå glada allihopa. Sen så har jag inte hört några klagomål alls, så vi kan inte göra annat än vara nöjda med oss själva.

 

´
Tummen upp till alla oss och även frånvarande!
(Bild lånad av LisaÖ)


 

/Matilda

Jag är rädd

Hej, jag låg i sängen och hade nyss vaknat. Jag kände mig bakis, jävligt sliten och ny vaken konstigt nog. Då plingar det på dörren.
Jag springer ner och ser en tant och en yngre tjej. Alla hundar springer fram och de frågar om det är farliga. Nej säger jag och lossas vara trevlig.

Tanten: Är du intressead av bibeln?
Linnea: NEJ
Tanten: Brukar du läsa den?
Linnea: NEJ
Tanten: Skulle du vilja läsa den?
Linnea: NEJ

Då börjar hon tryck sig in genom dörren och det kändes som när som helst försöker hon slå ner mig och ta allt i huset och döda mig. Men då tog jag upp Enzo och jag tänkte att han kanske kan rädda mig, eller så räddar jag han.
Sedan tog tanten upp en bok och säger.
 
Tanten: Här är svaret för alla problem i världen.
Linnea: Jaha, vad bra!

Tanten babblar på om boken i en kvart sen frågar hon om jag vill ha boken. Okej, sa jag och ville bara ha iväg henne. Men då säger hon detta:

Tanten: Vad bra, läs den noga. Då kommer vi tillbaka och disskuterar boken med dig vid ett senare tillfälle.
Linnea: Ja, visst gör det.
Tanten: Kanske någon helg eller nått, är du hemma då?
Linnea: Ja, för det mest.

Sedan drog jag snabbt igen dörren och var glad att alla hundar och jag levde.
Seriöst, måste jag sitta och läsa den dära boken?
Jag vill grina.

/ Linnea

Lyckat

HEJ!
Nu är våran Fashion Show över och det blev väldigt bra!
Jag är hur trött som helst och somnar snart. Jag låter mina kollegor ha en utförligare resumé av allt imorgon.

GODNATT

Linnea

konstiga matvanor

Jag kollade på klockan och såg att den var kvart i elva. Tänkte att det var dags att gå och lägga sig. Går ut i köket och upptäcker detta:



Marcus äter köttbullar, klyftpotatis, hotsås, sallad, creme fraiche. Kvart i elva? Kvart i elva!? Seriöst. Varför äter han så mycket så sent? Jag hade nöjt mig med en macka... Jaja.

Godnatt! Tagga inför imorgon!
/Mallan

360° TOUR

U2 KOMMER TILL SVERIGE I SOMMAR!!! Jag och Amanda är hemskt sugna på att åka alltså, fast frågan är om jag har råd. Men å andra sidan skulle det minst sagt vara en riktigt upplevelse. Tänk er att står där på Ullevi en sommardag och höra basen i början av Where the streets have no name. Eller The Edge's gittar-intro i In a little while. Eller att få sjunga med i och gråta till With or with out you. Eller att bara få höra Bono's underbart vackra röst. Om jag skulle haft en lista för saker jag ska göra innan jag dör, skulle att se U2 vara högt upp på den.

Biljetterna släpps nu på fredag, så jag får se hur jag gör. Jag har ju liksom inte så mycket tid till att fundera...





/Matilda


En protest

Här sitter jag uppe alldeles själv i huset och känner mig lite besviken på mig själv att jag inte har gått och lagt mig ännu. Men jag tilltalar mig själv att det spelar väl inte så stor roll, men innerst inne vet jag hur trött jag kommer vara imorgon om jag inte går och lägger mig på stunden! Men jag intalar mig igen, Linnea du är snart 18 år du får vara uppe längre än till 10.

Sen skriver Eveline såhär till mig:

eveline säger:

varför är du uppe, lilla gumman?

linnea, säger:

jag lyssnar på låtarna tomas har valt till modevisningen. Varför undrar du det?

eveline säger:

därför klockan är tio över tio, du brukar sova

eveline säger:

har han valt några bra?

linnea, säger:

nej, alla är jättedåliga.

eveline säger:

haha, seriöst?

eveline säger:

skriv låtarna

linnea, säger:

VAA? ÄR KLOCKAN ÖVER 10?

linnea, säger:

GODNATT

eveline säger:

godnatt

eveline säger:

sov gott

eveline säger:

http://www.youtube.com/watch?v=93CPo0sBVZc

eveline säger:

nu kommer du sova gott om du ser detta innnan



Nu känner jag att det har gått förlångt. När folk börjar ifrågasätta varför jag är uppe.
SLUTA MED DET!

Nu måste jag springa och vecka Enzo. Han drömmer mardrömmar. Han gnäller och piper, stackarn. puttinutt

Godnatt
Linnea


a message

Jag fick ett mail från en spåtant. Hon skickade med en serie också. Jag har hört att det hon säger och ritar alltid är sant.










bon nuit
/mallan

Nu är det gjort.

Hej bloggen. Jag sitter här nu lite halv nöjd med mig själv. Förklaringen är att jag precis har läst ut min första spanska bok! (kan ju tillägga att det var min sista också). Jag känner mig duktig fast jag översatte nästan varje ord på lexikon24.se

Jag kan ju också tillägga att det är är endast  är 2 days left to our fashion show. Det kommer bli bra tror jag.
Men det tar verkligen på krafterna. Den senaste veckan har jag drömt mardrömmar om modevisningen och varannan natt om min uppkörning. Men, huvudsaken är att nåt av dem blir bra!!

Hihihi

Hihih                           (förresten måste jag påpeka att eve & jenna har blivit lat på sabbgurka, WHY??)

Hejdå!
 //
Linnea

jag baaaaaakar

Hej bloggen! Idag har jag bakat. BAAAKAT BAAAKAT. Jag har fått lite hjälp av Carin, lite hjälp av mamma, men jag har varit huvudbagaren!

Jag bakade såklart inte för att jag ville baka, utan för att jag var tvungen. Jag var tvungen att baka tre satser snoddas. Men på grund av mycket som jag inte orkar dra här blev det fyra satser. Snoddarna blev iallafall superbra! Ni som ska på modevisningen kommer inte bli missnöjda om alla håller samma standard som jag.

NEDAN: EN VÄLDIGT LESS BAGARE
(Självklart så gjorde jag det klassiska misstaget. Jag körde med elvispen och sen tog jag upp den i farten. Jag kan säga att min vit-svart-randiga tröja blev brunprickig också. BAAJSSSS. Därav läpparnas putning. Det är min sur-look.)



EN VÄLDIGT FIN KAKA som jag har slitit med very very much


so long my friends
/mallan

What?

Hej! Jag har börjat titta på Gossip Girl igen. Nate är så sjukt snygg där och nu läste jag att det går rykten om att han är gay. Han och Chuck bor tillsammans!!!?? Herregud. Nu blev jag ledsen....

Ett par?

XOXO/ Linnea aka. gossipgirl

Ärlighet varar längst

Jag har ju som sagt jobbat på Smått & gott nu i veckan. Och första dagen frågade Eva (en av mina två chefer) mig om jag dricker kaffe, då svarade jag nej. Sen frågade hon mig om jag dricker te. För att jag skulle verka åtminstone lite vuxen och mogen och för att de dessutom säljer en massa olika tesorter där, (så hon kanske skulle bli besviken om jag sa nej) så ljög jag och sa att jag gillar te. Hon frågade också om jag föredrar grönt, rött eller vitt te och jag sa att jag gillar det mesta. Och nu är det så att jag måste tvinga i mig en kopp te varje dag jag jobbar där när vi fikar, för hon tror att jag är är en riktigt te-drickare. Men i själva verket tycker jag inte ens om det. ÅÅÅH, vilken jobbig situation jag har hamnat i! Nu måste jag lära mig gilla te också. Men jag antar att jag får skylla mig själv och att det är jag själv som har försatt mig i situatonen... Det är nog sant som man brukar säga, att ärlighet varar längst. 

Förresten, är det någon som vet hur man säger te i plural? Teer? - Svårböjt ord minsann!

/Matilda

The Night Before

Gårdagen blev ganska lyckad. Det var galej i Bölen, som började med middag med tjejerna, lite ölspel och diverse lekar innan folket kom. Det blev även en hel del twister som alltid är lika kul, speciellt när man kör typ tio personer samtidigt... Efter tolv nån gång, är inte säker på när, åkte vi in till Max och sen tog jag, Jossan, Linnéa och Malin L taxi hem till Jossan och hade sleep-over. Jag har nu kommit hem och känner mig otroligt fräsch. Har gårdagens smink och kläder på mig och har väl mått bättre, om man säger så... Jag är med andra ord väldigt dagen-efter.

Ha en bra dag allihopa! / Matilda

jag fick mvg i bild

Jag har gjort några förtjusande teckningar med gurkor på. Det var superkul. Dom blev inte så bra när man la upp dom här direkt. Men vad gör man inte.

Man kan ju säga att det är detta representerar mina tankar i min skalle just nu. Typ.









/mallan med paintskillsen

(lovar att fler teckningar kommer! kanske till och med en serie!)


omtumlande

Hej! Nu är jag hemma igen. Eller jag kom hem igår kväll!
Men, det var hemskt den sista halvtimmen i Uppsala. Här kommer förklaringen:

 Det började med när Sanna och jag var på Åhléns. Vi skulle åka rulltrappa neråt till nästa våning. Rulltrapporna gick parallellt med varandra så vi kunde se hur de på de andra våningarna skulle åka neråt. När vi stod där på väg neråt såg vi en gammal man ta sin rullator och gick på rulltrappan. Jag tänkte redan från början att det där inte går och sedan hände det bara. Det var så himla hemskt, han föll handlöst ner för hela rulltrappan med rullatorn framför sig. Sedan blev han liggandes på mage och rörde inte på sig alls. Alla började skrika men det var ingen som riktigt gjorde någonting förrän en kom på att man kanske skulle trycka på nödstopp. Alla blev så chockade och det var de längsta sekunderna i mitt liv tror jag, att stå där och inte kunna göra någonting. Sanna var hel säker på att han hade dött men som tur var så hörde man han stöna lite. Det var massa med folk som hjälpte honom upp, men han kom nästa inte upp. Han var helt blodig i ansiktet och helt blåslagen. Ambulansen kom och hämtade honom och det viktigaste var att han inte dog. Men det var det värsta jag har sett i mitt liv. Det kändes lite som vi var i en film, och att man kunde förutspå det som skulle hända..

Usch, det var så jäkla hemsk. Jag kunde typ inte tänka på någonting annat och jag var helt skakis. Men som tur är var resten av tiden bra. På onsdag kväll gick Sanna och jag och åt sushi. Förra året jag var nere åt vi också men då hatade jag det. Men nu såhär ett år efter har jag mognat och jag åt det! Wohoho

Nej, nu ska jag ringa Sara.
Hejdå!

Förra årets sushi
Och hemma mötte jag min lilla älskling jag hade saknat så mkt!
 Han saknade jag mest när jag var borta!


// Linnea

Salt & Vinegar

Jag ääälskar vineger chips! när vi är utomlands äter jag inte mycket annat än vinägerchips eftersom de itne finns här hemma i sverige, eller jag borde säga att det inte FUNNITS i sverige. Till nu!
Jippiiiii!


Dom är inte liika goda som utomlands men dom duger gott och väl:)
(Smygreklam i bakrunden, kolla in tidningen7. Just nu är du vår gud Matilda!)

sveket

Storstadspojken har svikit oss. Han har tagit bloggpaus. En vecka före vår modevisning. Tyvärr kan han inte göra reklam för vår fashionshow.

Så då får vi väl göra egen reklam då. Vi har ju när man tänker efter ungefär lika många läsare.



Fem dagar kvar!



/Mallan

Update

Jag och Amanda var ju som sagt på Män som hatar kvinnor igår och den var verkligen över mina förväntningar! Den var jättespännande och hade riktigt starka scener emellanåt. Jag gillar även Michael Nykvist och han var jättebra i filmen. Helt klart den bästa filmen jag har sett på länge! Så den rekomenderas starkt.

Jag måste dock varna er om ni är känsliga, för vissa scener var ganska råa. Som jag sa tidigare är jag jättefeg när det gäller läskiga filmer. Men jag har liksom inget problem alls med att se dem, utan det är värre efteråt. När jag ska gå och lägga mig tänker jag saker som att mördaren är i mitt hus och kommer komma upp och mörda mig. Jag brukar till och med ibland göra en plan som brukar vara att jag ska gömma mig under mitt täcke om mördaren skulle komma in till mitt rum. Men igår hade jag inga problem med att somna faktiskt. Jag såg några avsnitt Seinfeldt och hade lampan tänd ett tag, sen somnade jag sött!

Nu ska jag åka in och jobba på Smått & gott. Kom och handla karameller av mig, vettja! Sen ikväll blir det galej, det ser jag framemot!

Ha en fin fredag!/Matilda


pictures

Hola igen. Jag tänkte visa er några bilder från min Årevecka.


Uppe på toppen! En dag med superfint väder. Bilden under är från exakt
amma plats fast typ dagen efter.


IN I DIMMAAAAAAAAAN


VITT


Här hängde jag väl den mesta tiden och övade på mina 360sss.


Mamma och pappa tvingade mig att åka genom den längst till höger så vi slapp betala liftkort för mig. HEHE (ETT SKÄMT FÖR ER SOM INTE FATTADE)


Sen kan jag berätta att jag hittade några fula skyltar under dagarna som jag såklart tog kort på. Tänkte förklara min tanke om varför de är så himla fula.



1. Denna var lite kul. På grund av vattenbrist liksom. Jag trodde inte vi hade sånna problem i Sverige. Sen var det ju bra att de var artiga och skrev Du med stort DDDD.


2. INGA ORD BEHÖVS. GRRRRRRR.


3. Så himla konstig mening. Det borde antingen stå att barn inte får åka ensam, eller att de inte får åka utan sällskap med vuxen. Inte båda två.

ADIOOOOS
/MAAAAALIN

my volvo is fantastic!

Min far har nyss visat mig vår bil. Tänk att jag färdats i denna bil tusenmiljarder mil utan att veta vad jag har åkt i! Jag fick en supervisning av bilen.

Vi började med att kolla alla lysen. Jag kunde halvljus, helljus och blinkers. Men tänk att det finns så mycket mer! Dimljus, dimbakljus, parkeringsljus! Något som jag trodde bara existerade i teoriböckerna! Men nej, de finns på riktigt.

Sedan öppnade vi den hemlighetsfulla motorhuven. Jag fick äran att öppna och det lät ungefär såhär:

Pappa: Öppna nu då. Du måste dra i den där spaken.
Jag: Men nä, jag vill inte öppna... Vilken spak? Det är så varmt! Jag kommer bränna mig! Måste jag öppna? Kan inte du öppna? Jag är rädd.

Tillslut fick jag dock upp den. Sedan fick jag en rundtur i motor, kylarvätska och mktmktmktmkt mer. Nu kan jag allt.

/Malin


Mouthwash

Jag tog en sväng på stan idag för att göra några ärenden. Det blev ingen shopping, utan jag har lyckats hålla mitt löfte i hela TVÅ DAGAR. Abstinensbesvären kommer nog om ett tag...
 Iallafall så missade jag bussen när jag skulle åka hem, så istället för att vänta i en halvtimme på nästa buss bestämde jag mig för att gå hem. Dessutom gick jag och köpte godis för busspengarna. Så om man tänker efter så här efteråt så känns ju en frisk promenad en sån här vårdag och en påse godis mer värt än att vänta en halvtimme och sedan åka buss hem. Snacka om valuta för pengarna!

Ikväll ska jag och min kära storasyster gå och se Män som hatar kvinnor. Jag har dock inte läst boken. Men om det skulle vara så att boken är mycket bättre än filmen, som det ofta har en tendens att bli, så kan jag ju inte märka det! (Bortförklaring till att jag läser alldeles för lite.) Sen så säger mamma att jag inte kommer att kunna sova i natt för att den är så spännande. Jag oroar mig faktiskt också för det, för jag är oerhört feg när det gäller läskiga filmer. Jag har bland annat fått men för livet av att se När lammen tystnar när jag gick på mellanstadiet... Imorgon får ni update om både filmen och om hur det gick för mig att somna!

/Matilda


Åhåhåhåhåhåhåh

Klockan är 09.23, man kan undra varför jag sitter här fullt påklädd och klar och hunnit åka spark ner till busshållplatsen och hem. Jag missade bussen. På pricken, så nära som jag aldrig varit. Och jag är less, jag gick myrsteg hem efter att ha suttit på sparken i en kvart där jag fick ur det mesta av min ilska. Jag skulle vara duktig och göra teori på körskolan innan jag skulle jobba, och det var verkligen nåt jag skulle behöva också men nej, tydligen är det nån som inte vill att jag ska klara av att ta körkortet. Ah, det här kanske är det värsta som kan hända och det blir inte roligare att nästa bussen går kvart i tolv........

åh!!!!!!         / eveline


Kreativitet

Det blev som sagt en sväng till Umeå igår, för att shoppa vårkläder. Och shopping blev det minsann! I alla fall för min del. 

Jag kom hem med:

- ett par skor
- en väska
- en tröja
- en väst
- body butter
- ett par jeans
- en kjol
- en "kjol"
- en betydligt lättare plånbok än innan


Nu har jag iallafall gett mig själv köpförbud i minst två månader (ätbara saker räknas inte)

Om ni undrar över situationstecknen på sista kjolen så ska jag förklara. Idag när jag testade den ena kjolen jag hade köpt tittade jag på lappen som satt på den. På den stod det "Top" och det tyckte jag vad ologiskt när det var en kjol jag hade köpt. Jag började fundera på om det i själva verket var ett linne jag hade köpt, så jag testade att ha kjolen som ett linne istället och det passade. Men jag var inte helt övertygad, så jag gick in på hemsidan för kjolens märke. Och mycket riktigt, Kjolen var ett linne. Haha, lite komiskt tycker jag allt det var!


Så här ser alltså min "kjol" ut och jag tänker fortfarande använda den som en kjol även om det nu är ett linne. Kalla mig osmart om ni vill, själv skulle jag vilja kalla mig kreativ!


Goder afton till eder alla!/Matilda

Uppsala

Goddag!
Som sagt är jag nu i Uppsala. Det är trevligt och jag ser framemot att flytta ner hit när dagarna är komna!
MEN, jag ska inte bo i en korridor med bara ett rum, seriöst jag skulle få psykbryt. Tur att Sanna har fått en egen lägenhet nu så vi slipper trängas i ett rum.

Igår var vi på stan hela dagen. Jag köpte inga kläder, bara smink. Det var 50% på allt på Make Up Store, så det var roligt!
Sedan på kvällen gick vi till Jalle och kikade in hans splitternya lägenhet, den var JÄTTEFIN. Tyvärr så åt vi mitt i Mästarnas mästare, så jag missade det......

Nu sitter Sanna och pluggar och jag borde läsa körkortsteorin, men jag hittar ju andra sätt att roa mig på! :)
Men nu tror jag att jag ska läsa några sidor, hejdå!

Linnea - in uppsala

I fäders spår för framtids segrar

Pappa har nu kommit hem från Vasaloppet och med sig hade han en till dalahäst till min samling. Tyvärr så hade han även med sig sin mustasch... Ni ser, pappa har haft mustasch sen han var 18 år och har aldrig rakat bort den. Så jag, mamma och Amanda har tjatat på honom i flera år att han ska göra det, fast han har aldrig gett med sig. Men så i fredags sa han plötsligt "om jag åker Vasaloppet på under 5 timmar så tar jag bort mustaschen." Men han klarade det inte, så mustachen blev kvar denna gång också... Kanske en annan gång!



                                               Här är mitt fina stall.


/Matilda

Meloodii.

Var en sväng på staden idag, först med andreas sen alic sara och sen kom även matilda efter hon slutat jobba. Och ikväll blir det träning sen sex and the cityyy. Jag har lånat Matildas sex and the city "box", så jag har det jag gör under lovet. Igår såg jag 1½ säsong  av 6 så ikväll blir det väll lika mycket igen skulle jag tro.
Och i morgon blir det umeå eller sundvall med Sara Alic och Matilda.

Jag har också en sak att påpeka om lördagens melodivestival.
Är det bara jag som tycker att Star pilots - Higher påminner om Velvet Take - my body close ?

Ja, det kan inte vara lätt att komma på nya låtar. Jag skulle inte klara av det i allafall, och jag gillar Star pilots låt så jag klagar inte. Men nog låter dom ganska lika?

Det var allt jag ville informera om idag så...
heeeeejDÅ

/Lisa

Trött

Hej! Jag ligger för tillfället i min väldigt sköna säng i en stuga i en by utanför Åre. Jag känner mig så himla nöjd med att jag snart ska få sova, det har jag förtjänat efter att ha följt efter min bror i alla hans galna skogsspår idag. Natti! /Malin

dålig dag på jobbet

Hej, hej!
Här sitter jag med värk i mina små fötter. Fast samtidigt är jag så nöjd över att jag inte ska jobba någonting i veckan, känns så bra att lämna de andra i klistret. För det kommer att vara hur mkt folk som helst till veckan!!! Hihi

Det var ej en bra dag idag på jobbet, här kommer förklaringen:
1. Sara slutade 2, så jag fick vara SJÄLV på jobbet med Abbas i 5 timmar...
2. Jag brände mig på tummen och det gör så himla ont nu, ajajajjaja...
3. Abbas sa att sara och jag inte visar någon glädje längre.

Det sista sa han till och med 2 gånger, sista gången precis innan jag åkte. Men det skulle vi prata mer om på ett möte. Han kommer alltså att kalla på möte för att vi ska visa glädje. Då behövs det mkt om vi ska bli glad.

Hej då, nu ska jag se på sporten!
Förresten ska jag åka vasaloppet någon gång, jag måste bara börja träna.

förresten blir det hära vårat 100 inlägg, det kändes viktigt att påpeka.

Aj, vad det gör ont i tummen.


Linnea

RSS 2.0